СУПЕРАНТИОКСИДАНТ

За здрави клетки и имунна система

30.00лв.60 капсули

Hello

Купете продукта за 30.00 лв. и спечелете 24 стъпки “По-близо до природата“.
Използвайте спечелените стъпки “По-близо до природата“, за да закупите продукти на по-ниска цена. Купете този продукт за 240 стъпки и 6 лв..


Поради актуалността на темата за антиоксидантите, PureVital предлага на пазара още една комбинация природни антиоксиданти с по-екзотичен произход в СУПЕРАНТИОКСИДАНТ. Наситено оцветените Годжи и Асаи бери са добре известни супер храни с висок антиоксидантен потенциал. Морингата също се слави като много добър антиоксидант, а също така и като изключително силно детоксикиращо средство. Моринга и Мангостан действат като същински пречиствателни станции за организма. Съставките на СУПЕРАНТИОКСИДАНТ съдържат не само много витамини, минерали и микроелементи, но и повече от 40 природни ксантони, които имат изключително положително действие срещу всякакви възпаления, бактерии, вируси и алергии.

За по-добър ефект PureVital препоръчва Суперантиоксидант да се приема в комбинация с ОПЦ Грозде.

Помощни вещества: желатин (капсула).

Информация за потребителя

Една капсулa съдържа:

Моринга (листа)

Моринга олейфера е дърво с изключителни лечебни свойства, което е наричано още “дървото на безсмъртието”. Моринга съдържа повече от 40 вида антиоксиданти, каротеноиди, цинк, селен, хром, калций, мед, сяра, всички витамини и ненаситени мастни киселини. В категорията на супер храните, моринга съдържа изключителна концентрация на наситеност на хранителните си вещества. Само за пример – в едно и също количество листа, моринга съдържа три пъти повече желязо, отколкото спанака. Моринга има изключително положително влияние в борбата със свободните радикали и върху имунната система, регулира кръвното налягане, помага при отслабване, за подобряване на настроението и храносмилането.

Витамин С

Когато става въпрос за настинки, витамин С е в устата на всички - буквално, защото той дава ценна подкрепа за работата на имунната система. Също толкова важен е и ефектът му като антиоксидант: витамин С, също както витамините А и Е, неутрализира свободните радикали, които могат да увредят клетките в нашето тяло. Витамин С участва в производството на ендогенен колаген и контролира производството на L-карнитин. Той играе и важна роля за развитието на зъбите, венците, мускулите и костите, както и за изгарянето на мазнините. Тъй като витамин С подпомага усвояването на желязото, той има благоприятен ефект върху съдържанието на кислород в кръвта. Недостигът на витамин С може да се прояви чрез чести и продължителни инфекции и настинки. Липсата му засяга нашето добро общо състояние и нашата работоспособност. Заради централната си роля във образуване на съединителната тъкан, липсата на витамин C също така действа негативно върху структурата и здравето на кожата. Пресни плодове и зеленчуци с универсалния витамин C трябва да присъстват всеки ден в менюто ни. Най-известните доставчици на витамин С разбира се са цитрусовите плодове. Витамин C, който е известен също като аскорбинова киселина, значително допринася за техния свеж вкус. Невъзпяти герои, когато става въпрос за витамин С, обаче, са картофите, които също съдържат много аскорбинова киселина. И броколите и чушките имат повече витамин C от класическия портокал. Но човек не винаги може да съставя внимателно дневното си меню. Освен това много хора имат повишена нужда от витамин С, като например пушачи или спортисти, както и хора, подложени ежедневно на стрес. Хранителни добавки може да осигурят в тези случаи, адекватно снабдяване на организма с витамин С. Витамин С понижава рН-то на урината и по този начин помага за намаляване на бактериите в пикочните пътища, които не са устойчиви на киселина. Витамин С е важен за биосинтеза и подпомага процесите на детоксикация в организма. Той също участва в метаболизма на желязото. Витамин С също така стимулира производството на норадреналин и подкрепя превръщането на мазнините в енергия. С това витамин С е активна хранителна добавка за изгаряне на мазнини. Някои диетолози препоръчват до 1 грам витамин С на ден, в началото на диета за отслабване.

Мангостан (екстракт)

Мангостан / Мангустан (Garcinia Мangostana) е тропическо дърво, известно с мощните антиоксидантни и противовъзпалителни свойства на плодовете си, наричано още “кралица на плодовете”. Мангостанът е участник в борбата със свободните радикали и се използва като помощно средство при злокачествени заболявания. В кората на плода се съдържат висока концентрация ксантони – мощни естествени антибиотични, антивирусни и противовъзпалителни вещества, от които произлизат голяма част от лечебните му свойства. Мангостанът се използва още за намаляване на болка, за успокояване на треска, прилага се при кожни заболявания, диария, цистит, висок холестерол и менструални проблеми. За максимална усвояемост е препоръчително да се приема по време на ядене. Данни за употребата на мангостан може да се открият в китайски текстове още от 12 в. Известен още като "храна на боговете", мангостанът съдържа над 40 вида ксантони, като известни са около 200 вида общо. Ксантоните притежават множество биоактивни съставки, които могат да окажат силно въздействие за премахването на различни бактерии от организма. Според едно изследване, проведено в Сингапур, на 27 плода за доказване на антиоксидантните им качества, мангостанът се нарежда на едно от първите места. Антиоксидантното му действие е по-силно и от това на витамин Е.

Годжи бери (екстракт)

Годжи бери, известно още като вълче грозде, е древно растение със силно лечебни свойства. Годжи бери е мощен антиоксидант и е един от плодовете с най-високо съдържание на витамин С. Ценният плод укрепва имунитета и предпазва от развитието на злокачествени заболявания. Действа положително при болести на сърцето, бъбреците, черния дроб, има антибактериални и антивирусни свойства, подпомага отслабването и облекчава състоянието на организма при стрес. Съдържа над 15 аминокиселини, витамин А, желязо, мед, фосфор, йод, магнезий, калций, калий, цинк, хром и селен.

Асаи (Акай) бери (екстракт)

Асаи (Акай) бери (Euterpe oleracea) е суперхрана, която спокойно можем да кажем, че е една от десетте най-полезни храни в света. Наситеният цвят на малките плодчета показва антиоксидантното им богатство на антоциани, с което се славят като мощен имуностимулатор и се борят с появата и развитието на злокачествени заболявания. Асаи бери са известни още с доброто си влияние върху кръвното налягане, сърдечно-съдовите заболявания, зрението, безсънието, потентността и проблемите с холестерола.

Витамин Е (D-алфа-токоферилацетат)

Витамин Е е най-известен като мастно-разтворим "ловец на свободни радикали". Точно като витамините А и C, той защитава клетките на тялото срещу агресивни кислородни съединения и токсините в околната среда. Витамин Е може да забави по този начин преждевременното стареене и да предотврати клетъчното увреждане, водещо до заболяване или дори дегенерация на клетки. Поради неговия защитен ефект, витамин Е, който на езика на химията се нарича D-алфа-токоферил ацетат, широко се използва в козметиката. Той също така играе важна роля в протеиновия и мастния метаболизъм. Витамин Е поддържа функционирането на сърдечно-съдовата система по два начина. Първо той помага за намаляване на "лошия" холестерол, и така има положителен ефект върху кръвоносните съдове. Второ, предпазва от слепване на червените кръвни телца и по този начин подобрява циркулацията на кръвта. Тъй като витамин Е има и противовъзпалително действие, той може да помогне за облекчаването на ревматични болки. Витамин Е се формира изключително в растенията и тръгва от там по хранителната верига. Признаци за дефицит на витамин Е са кожни проблеми, мускулна слабост, деградация и по-висока чувствителност към инфекции. Допълнение на ежедневната диета с витамин Е може да се реализира удобно и лесно чрез хранителни добавки.

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „СУПЕРАНТИОКСИДАНТ“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обновяване…
  • Нямате артикули в количката.